BESTUUR

Er zijn in Nederland heel veel mooie initiatieven om kinderen met een handicap aan het sporten te krijgen. Team Para Atletiek wil er zijn voor de stap daarna, specifiek binnen de atletiek. Het ondersteunen, promoten en ontwikkelen van iedereen met ambitie staat daarom centraal bij Stichting Para Atletiek en haar bestuur.

NANETTE ELFRING

VOORZITTER

“Niet kijken naar beperkingen maar naar mogelijkheden”

Ik ben van oorsprong sportdocent maar werk nu als procesmanager bij APPM Management Consultants. Ik zet mensen graag in hun kracht en ben altijd bezig om mensen te stimuleren om hun grenzen te verkennen én te verleggen. Ik ben ook voorzitter geweest van de Stichting MY NY Marathon, om met 25 mensen met astma in 2007 de finish te bereiken in de marathon van New York. Wat ik daar geleerd heb is dat omdenken heel belangrijk is. Niet kijken naar beperkingen maar naar mogelijkheden. Dit is uiteindelijk voor veel mensen letterlijk grensverleggend en levensveranderend!

JUDITH JONG

secretaris en penningmeester

“Het plezier dat sport me geeft gun ik iedereen”

Ik werk parttime als financieel medewerkster bij een verpakkingsbedrijf. Omdat ik jaren op hoog niveau gehandbald heb weet ik wat er voor nodig is om sport op professioneel niveau te beoefenen. Het plezier dat handballen mij altijd heeft gegeven gun ik iedereen. Daarbij zie aan mijn eigen dochter hoeveel plezier zij heeft tijdens het sporten en de ontwikkelingen die zij doormaakt door atletiek.

WOUTER KIEVIT

bestuurslid

Ik ben programmeur bij het Nederlands Kanker Instituut en woon in Amsterdam. In mijn vrije tijd train ik de pupillen bij Phanos. We proberen kinderen met een handicap zo lang en zo veel mogelijk met de rest mee te laten trainen. Dat is niet alleen leuk maar ook goed voor hun eigenwaarde en zelfbeeld.

HELENE WIESENHAAN

bestuurslid
“Ik wil door mijn foto’s laten zien hoe mooi en krachtig Paralympische sport is”

Mijn camera is mijn oog én mijn rechterhand. Ik zie altijd en overal mooie beelden en wil dat vastleggen. Samen met Inge Hondebrink heb ik het fotoboek Capacity gemaakt waarin we het Nederlands Para Atletiek Team een jaargang volgden in hun voorbereiding op de spelen in Rio in 2016. Mijn vader werkte zijn leven lang met verstandelijk beperkte kinderen dus ik ben opgegroeid met het idee dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Ik wil met mijn foto’s laten zien hoe mooi en krachtig Paralympische sport is!

PETER VAN DIJK

bestuurslid
“Met veel inzet en teamwork het hoogst haalbare doel bereiken”

Ik geef 35 jaar met hart en ziel leiding aan ons familiebedrijf in de opslag sector. Ondernemen is als topsport, met veel inzet en teamwork het hoogst haalbare doel bereiken. Door de jaren heen heb ik veel jonge medewerkers aangenomen, die de geboden kansen aangegrepen om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Dat is ook wat me ook aanspreekt bij Stichting Para Atletiek; jonge mensen steunen die, weliswaar met een handicap, gemotiveerd zijn alles te geven om hun sportieve droom waar te maken.

GEERT JAN ZWEEGMAN

“Spring”

Vertrouwen hebben in en geven aan de ander, is altijd al een uitgangspunt voor mij. Met dit als vertrekpunt is veel meer mogelijk. Als persoonlijke adagium op mijn visitekaartje van APPM (het consultancy bureau waar ik sinds 2005 werk) staat ‘Spring’. Dat staat voor mij als er voor gaan, niet onbesuisd, maar met ambitie, enthousiasme, inzet en het vertrouwen dat het kan én succesvol is.
Geraakt was ik toen ik het persoonlijke verhaal van Fleur en Marlène hoorde in oktober 2019 over hun strijd tot waar zij nu staan. Onze maatschappij en cultuur moedigen niet automatisch aan om het onmogelijke mogelijk te maken. Maar temperen verwachtingen en houden ons klein. Nu ben ik trots dat ik als bestuurslid deel mag uitmaken van het Team. Wat ik vooral wil, is dat we voor steeds meer kinderen en volwassen iets kunnen betekenen in het weer meer meedoen aan de maatschappij na het hebben of krijgen van een handicap. Om hiermee aanvullend ook nog een inspiratiebron te zijn voor vele anderen. Spring!

Onze partners en suppliers

Team Para Atletiek wordt geholpen en ondersteund door partners (sponsors), suppliers en supporters. Wil jij als organisatie of als individu ook onze atleten helpen om hun dromen waar te maken? Join the Team!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Statutair gevestigd in Amsterdam houdt de Stichting Para Atletiek kantoor in Haarlem:
Lange Raamstraat 1, 2011 ZV Haarlem
ABN-AMRO: NL 83 ABNA 0246737093